Boek "op klompen naar school"

27,50
Boek "op klompen naar school" Lees meer
  • Gratis verzending bij € 60,- (NL, BE, DE)
  • Snelle levering
  • Veilig betalen
  • Altijd een cadeautje bij de bestelling
  • Goede kwaliteit
  • Ma-Vr: Voor 12:00u besteld, die dag verzonden

Specificaties

Levertijd:
1 - 2 werkdagen

Informatie

Auteur: Wim van Uden

Tijdelijk in de verkoop dus op=op

De vier klompendorpen in Het Groene Woud - Best Liempde, Schijndel en Sint-Oedenrode - staan centraal in het mooie, nieuwe boek ‘Op klompen naar school’. Het boek brengt de kennis over het culturele, maatschappelijke en landschappelijke erfgoed van de klomp in beeld.
 
Liempdse klompenfamilies
Elk dorp komt uitgebreid aan bod in het boek met beschrijvingen in woord en beeld van de geschiedenis van een aantal klompenfamilies. Van Liempde worden maar liefst negen families belicht. Dit zijn de families Van Hastenberg, Traa, Van Aarle, Van de Wiel, Van der Velden-Van Alphen, Van Houtum, Van der Vleuten, Habraken en Van der Velden (De Köster). 
 
Breed draagvlak
Het boek ‘Op klompen naar school’ is van de hand van auteur Wim van Uden uit Schijndel; familie van Schijndelse klompenmakers en de buurman van klompenmaker Hennie van Kaathoven. Hij schreef het boek mede op basis van bijdragen van Harrie van Vroenhoven (Best), Rinus van der Heijden en Ad Vermeltfoort (Sint-Oedenrode) en Désiré van Laarhoven, Jan van de Wiel en Ger van den Oetelaar (Liempde). Voor de fotografie zorgden Harrie Dirksen, Paul Deelen en Gerard Schalkx. Uitgever Pictures Publishers zorgde samen met Stichting Brabantse Klomp voor de realisatie van het boek. Dit met financiële bijdragen van de gemeenten Best, Boxtel en Meierijstad, Landschapsfonds Het Groene Woud, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting P.A. Verhagen, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Stichting Behoud Gemeenschap Liempde.

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »